« Nu: Alex Timmermans»

Gepubliceerd op 29-10-2020

8 december t/m 13 februari

De meeste vaste bezoekers van de galerie zijn al langer bekend met het werk van deze fotograaf. Zijn bijzondere werkwijze maakt dat de foto's van Alex wereldwijd worden gewaardeerd. Hij bekwaamde zich volledig autodidactisch in het 160 jaar oude ambachtelijke proces van Collodium fotografie, ook wel de 'natte plaat techniek' genoemd.

Een antieke houten camera met daarop een grote koperen lens wordt voorzien van een glazen plaat die hij ter plekke prepareert met zilvernitraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de plaat enkele seconden handmatig belicht waarna ze ook direct wordt ontwikkeld. Dat laatste blijft steeds een spannend moment; de setting die Alex zorgvuldig heeft geconstrueerd tekent zich langzaam maar zeker steeds scherper af, totdat uiteindelijk de foto klaar is en een betoverend verhaal onthult. Die verhalen zijn de rode draad in de serie 'Storytelling' waaraan tot op de dag van vandaag nieuw werk wordt toegevoegd.

Alex Timmermans exposeerde op (bijna) alle grote internationale fotografiebeurzen zoals Paris Photo, Art Istanbul,  Photo Shanghai en natuurlijk de belangrijke Nederlandse kunstbeurzen Pan Amsterdam en KunstRai. Alex zal in december een lezing geven, meer informatie daarover volgt in de volgende nieuwsbrief.

Op zaterdag 12 december geeft Alex Timmermans een lezing over zijn werk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus reserveer NU uw plaatsen!

Catch-of-the-day-72dpi-1603984606.jpg
klein-1603984633.jpg
klein-1-1603984701.jpg
The-Rain-Maker-1603984718.jpg