« PLAY»

Gepubliceerd op 29-10-2019

PLAY - 1 oktober t/m 16 november 2019

Het hedendaags (foto)realisme is aan een opmars bezig, niet alleen in Nederland. Wij tonen daarom voor het eerst het werk van de getalenteerde Spaanse kunstenaar Jukka Mompo Madrigal. In zijn portretten draait het met name om kleurenstudie en het zo realistisch mogelijk uitdrukken van verschillende texturen; glanzend haar, fluweelachtige huid, natte ogen, barstjes in de opgedroogde verf. Het resultaat is verbluffend!

Romy van Rijckevorsel schildert levendig, vol en kleurrijk. Ze maakt vaak ongemerkt maatschappelijk relevant werk. Haar manier van 'associatief' schilderen zorgt ervoor dat ze dagelijkse indrukken zoals muziekteksten, filmfragmenten of nieuwsberichten direct verwerkt op haar doeken, het eindresultaat is vaak schurend maar altijd verrassend.

Deze zomer zag u bij ons al een aantal humoristische installaties van de in Amsterdam werkende Frank de Ruwe alias streetart Frankey. Vond u huisparkiet Apolly al leuk?  In deze tentoonstelling nog meer gekkigheid van Frank op een stokje!

Jukka-Mompo-geen-titel-olieverf-op-doek-80-x-100-cm-1572350559.jpg