« my favorite Waste of time: Miriam Slaats - Mariska Karto - Ines de Booij

Gepubliceerd op 08-09-2021

Afval... we kunnen niet mèt, maar zeker niet meer zonder.

Deze 3 kunstenaars gebruiken afval op hun eigen manier, als inspiratie of als materiaal, maar in elk geval als reminder om er bewuster mee om te gaan.

Miriam Slaats gebruikt voor haar plastic BLOB ART objecten het credo 'oil forever'. De oliebronnen waardoor onze huidige maatschappij is opgebouwd zijn stilaan aan het opdrogen. Nog even en olie is 'uitgestorven'. Wat overblijft zijn slechts de herinneringen daaraan in de vorm van gebruiksvoorwerpen, plastic afval en tijdloze kunst. Plastic, gemaakt van olie, is een onmisbaar, veelzijdig en duurzaam materiaal, mits met respect gebruikt. Alle BLOB objecten zijn daarom een ode aan plastic.

Mariska Karto maakt in haar botanische foto collages op een esthetische manier duidelijk hoe dun de lijn is tussen schoonheid en lelijkheid. Haar versie van het paradijs toont ons stillevens met prachtige planten en bloemen maar wie goed kijkt ziet daartussen de immer aanwezige voetafdruk van de mens zoals zwerfafval dat niet meer weg te denken is uit onze wereld.

Ines de Booij maakt naast gebruikskeramiek zowel tekeningen, als sculpturen en wandobjecten van porselein. In deze thema tentoonstelling toont zij kleine, poëtische werken op papier. De inspiratie hiervoor vindt zij op straat: stukjes afval als plastic, rubber of glas. Elke tekening of aquarel borduurt verder op een specifieke straatvondst. Op deze manier creëert de Booij assemblages met een geheel eigen wereld, die de verbeelding prikkelen.

'my favorite Waste of time'   16 oktober t/m 27 november 2021

Eden-KLEIN-1631109653.jpg
straatvondsten2-1631111211.jpg
BLOB-1631111462.jpeg
temptation1-1631111463.jpg