« Miriam Slaats - Mariska Karto - Ines de Booij»

Gepubliceerd op 08-09-2021

Afval... we kunnen niet mèt, maar zeker niet meer zonder...


In de thema tentoonstelling tonen wij werk van 3 inspirerende kunstenaars die afval gebruiken in hun werk. Als inspiratie of als basismateriaal, vanwege de mooie vormen en kleuren of juist om haar lelijkheid. De werkwijze en uitkomst is bij iedere kunstenaar anders maar ze maken ons allemaal bewust van het feit dat we er anders mee kunnen en móeten omgaan.


Miriam Slaats gebruikt voor haar BLOB ART objecten voornamelijk afvalplastic. Interessante onderdelen haalt ze uit containers, restanten plastic van fabrieken smelt ze om. Gecombineerd met andere 'trouvailles' levert dit conceptuele kunstwerken op die vooral de bewustwording omtrent plastic moeten stimuleren. Dit veelzijdige materiaal, gemaakt van ruwe olie, is onmisbaar en zelfs duurzaam gebleken mits met respect gebruikt. Alle BLOB objecten zijn daarom een ode aan plastic waarbij Slaats zich wel steeds hardop afvraagt 'plastic: beauty or the beast?'

 

Ines de Booij maakt naast gebruikskeramiek zowel tekeningen, als sculpturen en wandobjecten van porselein. In deze thema tentoonstelling toont zij kleine, poëtische werken op papier. De inspiratie hiervoor vindt zij op straat: stukjes afval als plastic, rubber of glas. Elke tekening of aquarel borduurt verder op een specifieke straatvondst. Op deze manier creëert de Booij assemblages met een geheel eigen wereld, die de verbeelding prikkelen.

 

Mariska Karto maakt in haar botanische foto collages op een esthetische manier duidelijk hoe dun de lijn is tussen schoonheid en lelijkheid. Haar versie van het paradijs toont ons stillevens met prachtige planten en bloemen maar wie goed kijkt ziet daartussen de immer aanwezige voetafdruk van de mens zoals zwerfafval dat niet meer weg te denken is uit onze wereld.

'my favorite Waste of time'   16 oktober t/m 27 november 2021

hier alvast een IMPRESSIE  van Miriam Slaats' serie BLOB ART - Connectors

straatvondsten2-1631111211.jpg
d-DSCN5933-a1-30-1633530392.jpg
BLOB-1631111462.jpeg
temptation1-1631111463.jpg
Eden-KLEIN-1631109653.jpg